Υπηρεσίες

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΜΕΣΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ!

Η διαφορά μεταξύ της αγοράς ακινήτων μέσω ενός μεσιτικού γραφείου και της πραγματοποίησης έρευνας αγοράς ακινήτων με δικά σας μέσα μπορεί να είναι τεράστια και μπορεί να σας κοστίσει χρόνο και χρήμα.

Οι πιθανοί αγοραστές θέλουν να αποφύγουν το μεσιτικό γραφείο λόγω της προμήθειας που χρεώνει. Η προμήθεια στο κτηματομεσιτικό μας γραφείο είναι 2%, παρόλο που κάποια άλλα κτηματομεσιτικά γραφεία χρεώνουν προμήθεια έως 4%.

Εναπόκειται σε εσάς να ενημερωθείτε εγκαίρως, έχοντας κατά νου ότι ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, δηλαδή δεν ισχύει η ρήση υψηλότερες προμήθειες - καλύτερες υπηρεσίες. Αντίθετα, μόνο ο προϋπολογισμός σας μπορεί να μειωθεί κατά ένα αντίστοιχο διπλό ποσό!!!

Σε περίπτωση που ο αγοραστής αποφασίσει να επικοινωνήσει απευθείας με τον "πωλητή", το πρώτο εμπόδιο είναι η γλώσσα. Το δεύτερο εμπόδιο είναι ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι είναι ο ιδιοκτήτης είναι στην πραγματικότητα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, ούτε ότι είναι ένας επίσημα εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπός του.

Διάσημα παραθεριστικά θέρετρα είναι γεμάτα "αντιπροσώπους" που προσπαθούν να λάβουν μια προμήθεια πωλήσεων. Ένας επαγγελματίας εκπρόσωπος θα σας ζητήσει πρώτα μερικές πληροφορίες: το όνομα και το επώνυμό σας, καθώς και τον αριθμό του διαβατηρίου σας. Ο κτηματομεσίτης θα υπογράψει μια προκαταρκτική συμφωνία μαζί σας και θα σας ενημερώσει ότι σε περίπτωση πώλησης η προμήθεια για τις υπηρεσίες του θα είναι όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

 Το κτηματομεσιτικό γραφείο χρεώνει τον πωλητή, καθώς και τον πιθανό αγοραστή, προκειμένου να καλύψει τα δικά του έξοδα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Αυτό που μπορεί να κάνει το κτηματομεσιτικό γραφείο για εσάς και είναι προτιμότερο να το απαιτήσετε προκειμένου να προστατευτούν τα συμφέροντά σας, είναι να διασφαλίσει ότι το ακίνητο τυγχάνει απαλλαγμένο από υποθήκες, απαιτήσεις τρίτων, χρέη, αξιώσεις, δάνεια κ.λπ. και ότι όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί ΠΡΙΝ την υπογραφή του συμβολαίου, από τον δικηγόρο που προσέλαβε το κτηματομεσιτικό γραφείο.

Το κτηματομεσιτικό μας γραφείο δύναται να εκδώσει ΔΩΡΕΑΝ για λογαριασμό σας ΑΡΙΘΜΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ, ο οποίος είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ, προκειμένου να γίνει η αλλαγή του ονόματος του ιδιοκτήτη στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας (παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος).

Το κτηματομεσιτικό μας γραφείο θα σας παράσχει τις υπηρεσίες ενός επίσημου μεταφραστή για την διερμηνεία κατά την υπογραφή του συμβολαίου, καθώς και τη γραπτή μετάφραση του συμβολαίου που είναι απαραίτητη για την τράπεζα μέσω της οποίας θα μεταφέρετε τα χρήματα.

Θα πρέπει απλώς να επισκεφθείτε τα γραφεία μας, να επιλέξετε κάποιο ακίνητο και να μας καταβάλλετε την προκαταβολή. Έπειτα, απλώς θα χρειαστεί να έρθετε και να υπογράψετε το συμβόλαιο πώλησης. Ακολούθως θα παραλάβετε τα κλειδιά της νέας σας οικίας!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ТО ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ;

Αφού δείτε την ιστοσελίδα μας και κατόπιν της πρώτης επικοινωνίας μας, μας ενημερώνετε για τον προϋπολογισμό σας, το μέγεθος του ακινήτου, την τοποθεσία, και εν συνεχεία θα κάνουμε μια επιλογή ακινήτων που κατά τη γνώμη μας θα πληρούν τα κριτήρια σας. Θα διαπραγματευτούμε την τιμή με τον πωλητή και αν ο αγοραστής το επιθυμεί, θα κανονίσουμε μια απευθείας επικοινωνία μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή.

Το επόμενο βήμα είναι να καταθέσετε την προκαταβολή αγοράς του ακινήτου. Στις περισσότερες περιπτώσεις το κτηματομεσιτικό μας γραφείο κρατά την προκαταβολή, εκτός εάν υπάρχει διαφορετική συμφωνία μεταξύ του αγοραστή και του πωλητή. Εγγυόμαστε ότι η προκαταβολή βρίσκεται σε ασφαλές μέρος μέχρι τη σύναψη του συμβολαίου. Σε περίπτωση που η πώληση δεν προχωρήσει, ολόκληρο το ποσό επιστρέφεται στον αγοραστή.

Θα προσλάβουμε έναν δικηγόρο για να ελέγξουμε εάν υπάρχει υποθήκη επί του ακινήτου ή οτιδήποτε άλλο αμφισβητήσιμο σχετικά με αυτό. Θα εκδώσουμε για τον πελάτη μας δωρεάν, αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.).

Θα προσφέρουμε συμβολαιογράφο και επίσημο μεταφραστή.

Θα προβούμε σε όλες τις προετοιμασίες για να έχουμε τα πάντα έτοιμα όταν ο αγοραστής έρθει να υπογράψει το συμβόλαιο. Μπορούμε, αν εξουσιοδοτηθούμε από τον νέο ιδιοκτήτη, να αλλάξουμε το όνομα στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, να συστήσουμε έναν λογιστή και να κάνουμε ό, τι είναι στη δυνατότητα μας για να βοηθήσουμε τον νέο ιδιοκτήτη και όλα αυτά δωρεάν.

Όταν ο αγοραστής φθάσει για να υπογράψει το συμβόλαιο, μπορούμε να του βρούμε κατάλληλη διαμονή. Σε περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης επιθυμεί να ενοικιάζει το ακίνητο ετησίως ή εποχιακά, μπορούμε επίσης να βοηθήσουμε.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Όταν αγοράζετε ένα ακίνητο στην Ελλάδα, ο αγοραστής πρέπει να γνωρίζει ότι εκτός από την τιμή του ακινήτου, υπάρχουν και άλλα έξοδα. Η αμοιβή του δικηγόρου είναι περίπου 1% της αξίας του ακινήτου που αναγράφεται στο συμβόλαιο. Η αμοιβή του συμβολαιογράφου είναι 1,5% επί της αξίας που αναγράφεται στο συμβόλαιο για ακίνητα αξίας μέχρι 80.000 ευρώ, ωστόσο για εκείνα τα ακίνητα που η αξία τους υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ η συμβολαιογραφική αμοιβή ισούται με 1%.

Ένας επίσημος μεταφραστής πρέπει να είναι παρών κατά την υπογραφή του συμβολαίου (η αμοιβή ανέρχεται σε 100 ΕΥΡΩ και άνω). Εάν ο αγοραστής επιθυμεί να μεταφραστεί το συμβόλαιο του στη Σερβική(ή σε άλλη γλώσσα) στην Ελλάδα (για την τράπεζα προκειμένου να μεταφέρει νόμιμα τα χρήματα), η τιμή της μετάφρασης ανέρχεται σε 8-15 ευρώ ανά σελίδα. Η συνολική χρέωση του μεταφραστή μπορεί να κυμανθεί από 100 έως 250 ΕΥΡΩ.

Από το 2014, ο φόρος μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα είναι 3% (επί της αντικειμενικής αξίας και εκτιμήσεως από την εφορία του ακινήτου, η οποία είναι συνήθως πολύ χαμηλότερη από την τιμή που πληρώνει ο αγοραστής) για ακίνητα που χτίστηκαν πριν το 2009. Για νεότερα ακίνητα (που χτίστηκαν μετά το 2009) ο φόρος μπορεί να είναι 24%. Συνήθως το κτηματομεσιτικό γραφείο το επισημαίνει πριν από  τη σύναψη του συμβολαίου.

Η χρέωση του κτηματομεσιτικού γραφείου είναι 2% επί της πραγματικής αξίας του ακινήτου. Μόλις υπογραφεί το συμβόλαιο και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, ο δικηγόρος ή ο συμβολαιογράφος θα μεταβεί στο Κτηματολόγιο, όπου θα καταβληθεί φόρος 0,75% (το ήμισυ της συμβολαιογραφικής αμοιβής) για ακίνητα αξίας έως 80.000 ΕΥΡΩ και 0,5% για ακίνητα αξίας άνω των 80.000 ΕΥΡΩ.

Αν το ακίνητο ήταν σε χρήση και είχε εγκατασταθεί μετρητής νερού, δεν υπάρχει χρέωση για την αλλαγή του ονόματος του ιδιοκτήτη. Διαφορετικά η χρέωση εξαρτάται από την περιοχή του ακινήτου. Σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα, εάν δεν υπάρχει μετρητής ηλεκτρικού ρεύματος και το ακίνητο είναι καινούργιο, είναι απαραίτητο να υποβάλλετε στη ΔΕΗ το ηλεκτρολογικό σχέδιο (ισχύει για 10 χρόνια), το οποίο μπορεί να κοστίσει 700-800 ΕΥΡΩ. Εάν το ακίνητο ήταν σε χρήση και υπάρχει έγκυρο ηλεκτρολογικό σχέδιο, τότε η αλλαγή ονόματος ιδιοκτήτη είναι δωρεάν.

Είναι απαραίτητο να προσλάβετε έναν λογιστή ο οποίος θα ετοιμάσει το φορολογικό έντυπο και θα τηρεί αρχείο των φορολογικών πληρωμών επί του ακινήτου. Η χρέωση του λογιστή μπορεί να κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ ετησίως, ανάλογα με τον λογιστή.

ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ  ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ  ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο και υπάρχουν πολλά ακίνητα προς πώληση. Κατά πρώτον, ο αγοραστής πρέπει να αποφασίσει για ποια περιοχή ενδιαφέρεται (Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη κλπ).

Το επόμενο βήμα είναι να βρείτε ένα εξουσιοδοτημένο τοπικό κτηματομεσιτικό γραφείο και να το επισκεφθείτε. Για παράδειγμα, αν επιθυμείτε να αγοράσετε ένα ακίνητο στη Σερβία, δεν θα επικοινωνήσετε με κάποιο κτηματομεσιτικό γραφείο στην Ελλάδα. Ομοίως, εάν είστε από τη Θεσσαλονίκη και επιθυμείτε να αγοράσετε ένα ακίνητο στην Αθήνα , θα μεταβείτε στη Αθήνα και θα επικοινωνήσετε με κάποιο τοπικό κτηματομεσιτικό γραφείο που γνωρίζει καλά την περιοχή και μπορεί να σας βοηθήσει και να σας συμβουλεύσει.

Αν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα ακίνητο στη Χαλκιδική, αναζητήστε ένα γραφείο στην πόλη που σας ενδιαφέρει. Ένα ακόμα πλεονέκτημα ενός τοπικού κτηματομεσιτικού γραφείου είναι ότι η προμήθεια που χρεώνει ανέρχεται στο 2% της τιμής του ακινήτου. Μην εμπιστεύεστε έναν "κτηματομεσίτη" που θα ήθελε να κάνει μια συνάντηση μαζί σας στο καφέ, στο δρόμο ή στην παραλία...

Εάν έχετε ήδη δει κάποιο ακίνητο με έναν κτηματομεσίτη και αν κάποιος άλλος κτηματομεσίτης  από διαφορετικό μεσιτικό σας επιδεικνύει το ίδιο ακίνητο, ενημερώστε τον τελευταίο ότι έχετε ήδη δει το ακίνητο και μην υπογράψετε κανένα έγγραφο. Νομίμως ή παρανόμως, ορισμένα κτηματομεσιτικά γραφεία χρεώνουν τους πιθανούς αγοραστές απλώς και μόνο για την επίδειξη των ακινήτων. Ο αγοραστής θα πρέπει να γνωρίζει ότι η μόνη του υποχρέωση είναι να πληρώσει το κτηματομεσιτικό γραφείο μετά την αγορά του ακινήτου.

Λάβετε υπόψη ότι με την αγορά ακινήτου αξίας άνω των 250.000 ευρώ, θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσετε άδεια διαμονής για 5 χρόνια (διαδοχικά), ωστόσο δεν περιλαμβάνεται άδεια εργασίας.

Powered by Real Status | iarts, web and art design © 2021